Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Νεκρός σε συμπλοκή ο Σελιανάκης

Ο πλέον καταζητούμενος άνθρωπος στην Κρήτη, αποδεδειγμένα δράστης δύο φόνων, ύποπτος για άλλες υποθέσεις και για 15 χρόνια δραπέτης, ο Βαγγέλης Σελιανάκης, 55 χρόνων από την Αρχοντική Ρεθύμνου, έπεσε χθες το πρωί νεκρός με μια σφαίρα στο κεφάλι, στη διάρκεια συμπλοκής με αστυνομικούς.
Ηταν ένας από τους πρωταγωνιστές της πιο αιματηρής βεντέτας των τελευταίων 50 χρόνων στην Κρήτη.
Τον Αύγουστο του 1994 σκότωσε στο βουνό τον 23χρονο Κώστα Μουζουράκη, από το Πάτημα Αποκόρωνα, γιο της Φωτούλας Μουζουράκη, την οποία είχαν δολοφονήσει λίγους μήνες πριν οι Νίκος Πολλάκης και Μιχάλης Δικονιμάκης.
Ο Σελιανάκης εξαφανίζεται και συλλαμβάνεται το Φεβρουάριο του 1995, ενώ προσπαθεί να διαφύγει στο εξωτερικό. Καταδικάζεται σε ισόβια. Ενώ βρίσκεται στη φυλακή, δολοφονείται το Σεπτέμβριο του 1995 ο ξάδελφός του, Βαγγέλης, στην Αρχοντική Ρεθύμνου.
Ο Βαγγέλης Σελιανάκης τον Ιούλιο του 1996 οργάνωσε ομαδική απόδραση από τις φυλακές Αλικαρνασσού και ενώ οι άλλοι πέντε συνελήφθησαν, αυτός διέφυγε.
Με τη βοήθεια ενός ατόμου που συνελήφθη, έστησε ενέδρα και σκότωσε το 1999, στο Περιστέρι Αττικής, τον Γιάννη Μουζουράκη, τον οποίο θεωρούσε υπεύθυνο για το φόνο του ξαδέλφου του.
Η μάχη
Χθες τα ξημερώματα τον περικύκλωσαν ειδικές δυνάμεις στο κρησφύγετό του στην Αρχοντική, έγινε ανταλλαγή πυροβολισμών και ύστερα από λίγο έπεσε νεκρός, με μια σφαίρα στον αριστερό κρόταφο. Εφερε επίσης τραύματα στα πόδια. Σύμφωνα με την Αστυνομία, αυτοκτόνησε για να μη συλληφθεί. Δίπλα του βρέθηκαν ένα Καλάσνικοφ, πιστόλι, χειροβομβίδα και εκατοντάδες σφαίρες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου